Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Killinger » I-kuld

Tyrkisk Van I-kuld

Vores I-kuld kom til verden den 17. december 2011 ved kejsersnit. Killingernes mor fik veer fredag nat, men fødslen gik i stå, og lørdag middag måtte vi tage den tunge vej til dyrlægen, hvor killingerne blev forløst ved kejsersnit. Victoria blev samtidig neutraliseret.

Heldigvis havde begge killinger det godt, og var faktisk ret hurtig friske efter fødslen. Vi har før haft kejsersnit, men denne gang var killingerne langt mere friske end hvad vi tidligere har oplevet. Efter nogle timer blev Victoria også så frisk, at hun kunne begynde at tage sig af sine killinger. Siden er alt gået som det skulle med de to dejlige killinger.

Nederst på siden kan du følge killingernes opvækst.

 

2 Killinger født den 17. december 2011
Mor: Safkan Kedi's Victoria (TUV f 63)
Far: Soyannes Man In The Mirror (TUV e 62)
I-kuldet 8 uger gammel

Navn:    Safkan Kedi's Isabella
Køn:      Hun
Farve:   Blåtortie med blå øjne (TUV g 61)
Status:  Reserveret

 

Navn:    Safkan Kedi's Ismira
køn:       Hun
Farve:   Rød/hvid med blå øjne (TUV d 61
Status:  Solgt

 

 

 

Safkan Kedi's Isabella
Blåtortie pige med blå øjne - Reserveret
Isabella 8 uger gammel

Isabella er en killing med masser af gå-på-mod. Hun er lynhurtig til at lære nye ting, og elsker at udforske verden omkring hende.
Hun er en meget nysgerrig kat, som møder nye udfordringer med stor fornøjelse.

Isabella er en meget stor pige af sin alder, og man kan tydelig se størrelsesforskellen på de to killinger i kuldet.

Isabella har en creme plet ved roden af det ene øre samt en meget lille blå plet over hendes venstre øje.
Hun ser ud til at blive helt blå-øjet, hvilket vi er meget tilfredse med.

Her kan du se I-kuldets stamtavle
 

 

Safkan Kedi's Ismira
Rød/hvid pige med blå øjne - Solgt
Safkan Kedi's Ismira - Tyrkisk van killing

Ismira er en utrolig killing nuttet killing, som er lidt mere forsigtig end sin kuldsøster.
Det betyder dog ikke, at Ismira er bange af sig, men hun tænker sig mere om inden hun springer ud i nye udfordringer.

Ismira har de mest bedårende bedårende blå øjne, som vi håber at hun vil beholde livet igennem ligesom sin mor har gjort det.

Ismira har de typiske vanaftegninger med farve på hoved og hale. Dog har hun måske lidt for meget farve i hovedet til at kunne komme langt på en udstilling, men hun vil sagtens kunne udstilles og bruges i avl.

Her kan du se I-kuldets stamtavle
 

 

 

Killingernes opvækst:

Killing Isabella

Ismira vejede dagen efter sin hårde fødsel 116 gram, mens Isabella vejede hele 134 gram, hvilket måske nok var årsagen til kejsersnittet. Isabella har helt sikkert vejet mere umiddelbart efter fødslen, da killinger især efter et kejsersnit taber sig det første døgn.
Vi valgte dog ikke at veje hende før dagen efter, da vi ikke ville forstyrre Victoria med hendes killinger, og da det var meget vigtigt at killingerne blev holdt konstant varme indtil Victoria kunne tage sig af dem.

Tyrkisk van killing

 

De første par uger brugte killingerne på at spise og sove mens de voksede til. Begge killinger tog flot på i vægt og allerede på 5. dagen kunne vi ane at de var begyndt at åbne deres øjne. Der gik dog yderligere to dage inden begge øjnene var helt åbne hos begge killinger.
Da killingerne nærmede sig deres 3. uge begyndte ørerne også at åbne sig, og de blev straks mere interesserede i verden omkring dem. De begyndte så småt at bevæge sig rundt, men stadig på meget usikre ben.

Isabella

Da killingerne nåede de 4 uger, var de noget mere stabile i deres gang, og de gik begge lystigt rundt. Her begynder vi at ane en forskel på killingerne, og vi kan se at Isabella er langt mere udfarende end sin roligere søster Ismira. Begge er nu meget dygtige til at kravle ud af fødekassen, og de render rundt og leger og undersøger alt de kommer i nærheden af.
Om natten kommer de også et smut op og besøger mig i sengen. De har lært at kravle via kradsetræet op i sengen, da de stadig ikke kan hoppe så højt. Da killingerne blev 6 uger fik de navn. Vi valgte at kalde vores blå-tortie pige Isabella, og den røde pige Ismira.
Isabella har vist sig at være en meget udadvendt killing, som ikke er bange for noget som helst, og som meget gerne vil lege med de lidt ældre ungdyr og voksne katte vi har i hjemmet. Hun elsker når Topaz, Grace og Tim vil lege med hende, og hun er ikke bange for at tage kampen op med dem.

Ismira 4 uger gammel

Ismira derimod er mere forsigtig af sig. Hun er bestemt også interesseret i de andre katte, men bliver legen for vild, så trækker hun sig gerne væk til mere trygge omgivelser. Til gengæld nyder Ismira at komme en tur under dynen og putte tæt med hendes mennesker.

Begge killinger begyndte at spise ved 6 ugers alderen, og derefter gik det hurtigt med at lære at bruge kattebakken. Vi har endnu ikke haft et eneste "uheld" fra de to skønne piger.
De har også hurtigt fundet sig til rette i resten af huset, og holder sig ikke længere udelukkende på killinge-væreslet.

 

Ismira 8 uger gammel

Ismira var inden hun forlod hjemmet på en enkelt udstilling i Fredericia, som hun klarede rigtig flot. Hun fik stor ros for hendes meget muskuløse kropsbygning og hendes helt bedårende udseende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik her for at komme til toppen af siden