Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Hankatte » Safkan Kedi's Pierre Curie

 

SP - Safkan Kedi's Pierre Curie (DSM)

EMS-kode: TUV e 62
Født: 13 maj 2006

Død: 12. september 2022


Stamtavle

Pierre er fra vores andet kuld. Vi valgte at beholde ham, da vi ønskede os en udstillingskat som helst skulle være i kastratklassen.
Det skulle vise sig, at Pierre til fulde levede op til vores forventninger til ham som udstillingskat. Han har endda givet os langt mere end vi nogensinde havde turdet håbe på, eller vi havde haft i tankerne.

Pierre DSM i slovenien

Pierre blev den første tyrkiske van kat i Danmark, som i nyere tid har vundet et Best In Show på en FIFé katteudstilling. Dette gjorde han i 2007, og siden har han stort set vundet eller været på scenen, hver gang vi har udstillet ham.
I 2008 fik han titlen Supreme Premier, hvilket betyder at han har levet op til standarden på 21 udstillinger i mindst 3 forskellige lande.
I 2009 kunne Pierre tilføje titlen Distingued Show Merrit, som den første tyrkiske van nogensinde i FIFé. Kravet til denne prestigefyldte titel er, at man har vundet Best In Show på mindst 10 udstillinger i et tidsrum som er mere end 2 år.
I årene 2008, 2009 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014 har det også lykkedes Pierre at komme blandt Jyraks 5 topkatte.
År 2011 blev det år, hvor Pierre kunne prale af at have vundet sit Best In Show nr. 30 og nåede i alt 42 Best in shows i løbet af sin udstillingskarriere, som sluttede i 2014 hvorefter han gik på pension.

Pierre Curie

 

Pierre er meget madglad, hvilket sætter sine spor på hans krop. Pierre var allerede fra fødslen en stor killing, og dette særpræg har han beholdt hele sin opvækst igennem.
På en udstilling, hvor han skulle bedømmes i killingeklassen (3-6 mdr.) troede dommeren at han var en voksen kat (over 10 mdr.) Dette grinede vi lidt af. Pierre er ikke fed, men bare meget stor af sig.

Han er en meget sød og godmodig kat, som holder meget af kontakt til sine mennesker. Han elsker at rejse og være centrum i flokken, og skulle vi finde på at lade ham være alene hjemme, mens vi er på forlænget weekend, så vil der gå dage eller uger inden vi er tilgivet dette svigt.

Pierre har været udstillet i Danmark, Frankrig, Israel, Lichtenstein, Polen, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Østrig.

Desværre blev Pierre syg i sommeren 2022, hvor der var tvivl om hvorvidt han havde lungekræft eller anden kræftform. Vi forsøgte alt, men måtte desværre indse, at hans vægt bare blev ved med at falde. Efter 3 måneders sygdom med særlige kosthensyn, måtte vi desværre vælge at sige farvel til Pierre. Det var med stor sorg i hjertet, og han vil altid blive savnet.

 

Pierres fødselsvægt: 124 g
Vægt 6 mdr. gammel: 4,8 kg
Vægt 1 år gammel: 6,2 kg
Vægt 5 år gammel: 8 kg
Vægt 16 år gammel 4,6 kg

 

Klik her for at komme til toppen af sidenn