Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Special events » Prag 2008

Prag, Tjekkiet 2008

Her kan du læse om vores efterårstur til Prag, Tjekkiet, hvor vores g-kuld bliver bedste semilanghårs kuld,
og vi har hele 3 Safkan Kedi's katte nomineret til sceneshowet om søndagen.

 

Turen til Prag

Pierre møder en lille pige på Carlsbroen i Tjekkiet

Vi havde valgt at udstille i Prag, fordi det passede perfekt ind i vores efterårsferie, som bestod af en katteudstilling med efterfølgende hyggedage i Ungarn.
Desuden ville vi også meget gerne besøge vores gode ven og tyrkisk van opdrætter Zdenek, som vi har lært at kende gennem adskillige udstillinger i Tjekkiet. Når vi nu alligevel havde valgt at udstille i Prag, skulle vi selvfølgelig også se lidt på den smukke by, som turister valfarter til i den helt store stil.
Vi havde valgt at ankomme til Prag sent torsdag aften efter en sej køretur fra forrige uges tur til Budapest. Derfor var vi ikke meget værd torsdag aften, men gik tidligt i seng for at samle energi til fredagens sightseeing tur rundt i Prag sammen med Zdenek og katten Pierre og Ati.
Vi havde aftalt at mødes ved Carlsbroen, som er den kendeste bro i Tjekkiet. Her var der ligesom i resten af byen fyldt med mennesker, og Pierre var ikke begejestret for vores ide om at gå tur med ham i den overfyldte by, men han havde dog alligevel tid til at tale med folk som ville hilse nærmere på ham. På billedet hilser Pierre pænt på en lille pige, som ville sige hej til ham.

Pierre ved præsidentens livvagt

Efter besøget på Carlsbroen gik vi en tur hen for at se det verdensberømte astronomiske ur, som er lavet af den danske astronom Tycho Brahe. Uret er sammen med Carlsbroen Prags største turist seværdigheder, så der var rigtig mange mennesker på pladsen foran det astronomiske ur. Herefter skulle vi selvfølgelig ind og se den kirke, hvor han lå begravet. Det var ikke tilladt at fotografere inde i kirken, men Pierre var trods alt med inde og se stedet.
Derefter viste Zdenek os en gammel synagoge med tilhørende kirkegård, og museum. Her var det ikke tilladt at medbringe katte, så vi delte os op i to hold, som gik ind og så på sagerne, mens modparten blev på gaden og passede de to katte. Det var en noget pinlig tjans, for mens vi stod der på gaden kom der rigtig mange folk hen og ville have fotos af os og vores katte. Der var rigtig mange som var interesserede i de to katte, som hver især sad pænt og så til, mens folk stirrede måbende på dem.

Pierre og Ati

Dernæst gik turen op til den gamle bydel, hvor borgen og præsidenten nu bor. Turen derop var meget hård, for det lå selvfølgelig helt oppe på toppen af et bjerg, og gaderne i Prag er ikke specielt velegnede til at færdes med klapvogne. Men vi kom da derop. Efter en kort øl og spisepause skulle vi se lidt på sagerne. Det første vi så var indgangsporten til pladsen, hvor Tjekkiets præsident boede. Her var der vagter, som hos vores livgarde. Det skulle Pierre selvfølgelig ud og se nærmere på.
På pladsen lå den gamle kirke som er blevet bygget på før år 1000, men som først er blevet færdigbygget som den står nu i det 1900. århundrede. Det er en utrolig stor og smuk kirke, hvor det var tilladt at fotografere, og som ikke havde noget imod at se katte i guds hus.
Efter besøget i kirken gik vi lidt rundt i den gamle bydel og så på utallige smukke gamle bygninger, hvorefter vi besluttede os at gå ned i bymidten igen, og få lidt til ganen inden vi skulle hjem, og ordne katte til weekendens udstilling.
Det var en rigtig hyggelig tur vi havde inde i Prag by. Byen er utrolig smuk, men desværre er den hele året rundt fyldt med turister, så det er en by fuld af liv.

Pierre i kirke                     Pierre og Ati er ude at se på Prag med deres to ejere

 

 

 

 

 

 

 

 

Lørdagens udstilling i Prag

Udstillingen i Prag var en forholdsvis stor udstilling med i alt 8 semilanghårs dommere, så der var meget hård konkurrence her i Prag. Vi var lidt uheldige at skulle op til 4 forskellige dommere på stor set samme tidspunkt, så det var utrolig stressende for os. Samtidig havde de forskellige stewards også en ide om at kattene helst skulle sidde i dommerburene 20 min før bedømmelserne, så det var svært at holde øje med alle kattene samtidig.
Først blev de 3 cremefarvede drenge bedømt hos Martin Sanda. Han valgte at udtage Pierre og Apollon til nomineringsrunden, men de tabte desværre begge til deres konkurrenter. Dernæst skulle de to tortie piger op til samme dommer. Han gav Gaia et EX 1, mens Freja måtte nøjes med et EX 2.

Bedste semilanghårs kuld

Mens de to tortie piger var til bedømmelse gik det op for os, at en steward havde hentet Tim til bedømmelse, og han sad derfor allerede oppe i et dommerbur. Vi var lidt sure over, at man havde hentet Tim, for jeg blev trofast stående hos Tim i 25 min inden dommeren var klar til at bedømme ham. Han var derfor meget utryg ved situationen, for der var utrolig meget uro i rummet hvor bedømmelserne fandt sted. Det lykkedes dog at få Tim til at slappe af, og han fik sit CACE. Dommeren Helene Reiter ville egentlig gerne se ham igen til nomineringsrunden, men vi takkede pænt nej, for det var Tim slet ikke i stand til at klare. Vi var bare glad for hans CACE udtalelse.
Derefter skulle Zeus op til dommeren Maria Rechowicz som udtog ham til nominering, men han tabte til en anden MCO, som senere gik hen og vandt BIS. Endelig skulle vores kuld bedømmes hos den finske dommer Veikko Saarela, som vi aldrig tidligere havde set. Han var rigtig glad for at se tyrkiske van katte, og efter hans bedømmelse ville han gerne høre min opfattelse af de tre killinger. Der var i alt 5 semilanghårskuld. 3 Maine Coon kuld, 1 Sibirisk skovkatte kuld og mit kuld. Veikko kunne godt lide en af de sibiriske skovkatte, men han sagde at hos vores kuld var alle 3 katte rigtig gode, så derfor var valget enkelt for ham. Han valgte at vælge vores kuld som bedste semilanghårskuld. I tjekkiet skal det bedste kuld i hver kategori op imod hinanden og vinderen af alle 4 kategorier blev nogle orientalere. Men vi var nu rigtig glade for at have vundet semilanghårs klassen.

 

Søndagens udstilling i Prag

Om søndagen kom vi til udstillingen lidt senere og fik kattene indlogeret i deres bure. Søndag var ikke helt så kaotisk en dag som lørdag for os, for vores 3 cremefarvede katte skulle op til dommeren Berta Nemcová ret tidligt på dagen. Pierre ankom i god tid, og sad pænt på et bor i nærheden og ventede på det blev hans tur. Berta havde åbenbart lagt mærke til det for hun var meget begejstret, og tegnede et stort hjerte, hvori hun skrev EX og det var så hendes udtalelse om ham. Da hun have bedømt alle andre semilanghårskatte gav hun staks Pierre en nominering, og gik i gang med at bedømme de to killinger. Hun valgte at udtage Apollon til nomineringsrunden, hvor han vandt og skulle gøre sig klar til sceneshowet.
Efter noget tid skulle kuldet bedømmes hos Nurit Pahl, som kendte det så godt fra ugen før, hvor hun også havde været dommer i Budapest. I dag var der kun 3 kuld at vælge mellem men Nurit valgte vores kuld bl.a pga at alle 3 killinger var rigtig gode udstillingskatte. Vi var selvfølgelig igen meget glade for de fine udtalelser på vores kuld.

2 Brødre på scenen

Dernæst skulle de to tortie piger op til bedømmelse hos Veikko Saarela, som synes bedst om Freja. Han udtog hende til nomineringsrunden men hun tabte til en klart bedre maine coon killing.
Til sidst skulle Tim og Zeus op til Martin Sanda. Først skulle Tim bedømmes, og han tog det i stiv arm, og fik sit CACE, men Martin kunne mærke at Tim var meget utryg ved situationen, og derfor sagde han, at han ikke ville udtage ham til nominering. Bagefter skulle Zeus bedømmes, og Martin Sanda var rigtig imponeret over ham. Zeus kom med i nomineringsrunden, og han vandt uden tvivl.
Det var lidt sjovt for nu skulle de to brødre endnu engang møde hinanden på scenen til et Best in show senere på dagen.
Best in show startede igen med at finde det bedste kuld blandt de 4 kategorier. Denne gang vandt et rigtig flot bengal kuld over dem alle. Efter noget tid var tid til at finde de bedste semilanghårskatte. Først skulle den bedste kastrat findes. Det blev den samme norske skovkat, som havde vundet dagen i forvejen, men Pierre kom på en 2. plads. Derefter blev det tid til at finde den bedste killing, hvor killingen fra dagen før igen vandt, og vores Zeus blev nr 2. Apollon fik ingen stemmer denne gang.
Selvom vores katte ikke klarede sig ligeså godt i Prag som i Budapest, var vi dog alligevel meget stolte af deres bedrifter. Det lykkedes os at få bedste semilanghårs kuld to dage i træk, og vi fik 3 Safkan Kedi's katte på scenen i Best in Show, hvoraf de 2 katte hver især gik hen blev nr. 2. Det synes vi var rigtig flot gjort, når det var en udstilling med 8 semilanghårsdommere, og dermed også mange katte på udstillingen.

 

 

Klik her for at komme til toppen af siden