Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Special events » Hradec Kralove 2009

Hradec Králové, Tjekkiet 2009

Her kan du læse om vores pragtfulde tur til Tjekkiet med kattene Pierre og Zeus.

 

Turen til Hradec Králové

Vi har tidligere udstillet i den tjekkiske naboby Pardubice, så vi kendte turen til Hradec Králove, som ligger ca. 100 km øst for Prag. Turen derned gik godt, og vi ankom til hotellet efter 14 timers non stop kørsel onsdag aften. Vi havde derfor to dage til at se os lidt omkring i byen inden vi skulle på udstillingen.


Lørdagens katteudstilling i Hradec Králové, Tjekkiet.

Pierre på scenen

Vi kom tidligt lørdag morgen til udstillingen og fik tjekket ind. På denne udstilling var der valgfrie bure, så det var rart vi var i god tid. Vi fik derfor et bur placeret i siden af den ene burrække, så havde vi lidt ekstra plads. Plads er der nemlig som regel ikke meget af på tjekkiske udstillinger, hvor borde og andet udstillingsudstyr ikke kan medbringes.
Vi skulle i dag op til dommeren Mahelka, som tidligere har set Pierre, men nu også skulle have lejligheden at bedømme Zeus, som stadig er i ungdyrsklassen. Mahelka var godt tilfreds med begge katte, og sagde til os at det var "just like standard". Mahelka valgte at nominere Pierre, men foretrak en maine coon frem for Zeus.
Til sceneshowet vandt Safkan Kedi's Pierre Curie enstemmigt Best in Show, og da jeg gik op og tog imod Pierre, så klappede dommerne højlydt af os. Et par af dem rejste sig endda op og hilste på os. Det var lidt overvældende, for en klapsalve i den grad har vi ikke før oplevet, når Pierre har vundet, så vi var naturligvis meget rørt over situationen. Den Italienske dommer Luigi Comorio fik også store øjne, da han så mig. Han havde for blot 14 dage siden nomineret Pierre på Jyraks 75 års jubilæumsudstilling, og var naturligvis godt overrasket over at se os, så langt væk fra Danmark.
På udstillingen mødte vi også den tjekkiske dommer Martin Sanda, som var den første dommer, der nominerede Pierre i sin tid. Han var der med sin fine norske skovkat, og det var rart at møde et velkendt menneske, som også kunne tale engelsk. Det var også sjovt at han kunne kende os, selv uden kat, så vi må have gjort et vist indtryk på ham, men han har da også set en hel del Safkan Kedi's katte i de seneste par år.

 

Søndagens udstilling i Hradec Králové

zeus på scenen

Om søndagen kom vi til udstillingen lidt senere, da vi ikke skulle pynte bure inden bedømmelserne begyndte. Denne gang skulle vi op til dommeren Mahelkova. Hun var godt tilfreds med begge vores katte, men bestemt helt forelsket i Pierre som gav hende en masse kys og kram. Hun valgte at nominere både Zeus og Pierre, så nu havde vi både et ungdyr og en kastrat på scenen.
Til sceneshowet endte det med stemmelighed hos ungdyrsklassen, så afgørelsen skulle træffes af en af de øvrige dommere. Desvære valgte han en rød maine coon i stedet for vores Zeus, så Zeus må endnu engang se sig tilfreds med en 2. plads på en FIFe udstilling. Det er selvfølgelig ærgerligt, når han nu var så tæt på, men det er stadig flot at være nomineret, og modtage stemmer til sceneshowet i en klasse med så stor konkurrence.
Bagefter var det kastraternes tur. Pierre vandt enstemmigt mellem han kastraterne, og skulle så op i mod bedste hunkastrat. Her blev der igen stemmelighed, men denne gang valgte dommeren at Pierre var den bedste kat, så Pierre løb endnu engang med titlen Best in show. Dette er så vidt vi husker hans 13. BIS på FIFe udstillinger siden hans første BIS i juli 2007. Så vi er naturligvis meget stolte af vores smukke kat.

 

Dagen derpå

Mandag morgen gik turen hjemad til Danmark, hvor en travl uge på job venter os. Vi glæder os til næste udstilling i Tjekkiet, som forhåbentlig bliver i næste måned alt afhængig af om vi kan få fri fra arbejde til det.

 

Klik her for at komme til toppen af siden