Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Special events » Most 2009

Most, Tjekkiet 2009

Her kan du læse om vores pragtfulde tur til Tjekkiet med kattene Pierre, Freja og Zeus.

 

Turen til Most

Turen til Most gik fint. Vi ankom til hotellet sent fredag aften efter en 10 timers lang køretur. Kattene var trætte, men især vores Freja var træt, da hun ikke er alt for glad for at køre bil. Vi måtte derfor lige ordne hende, så hun kunne være klar til næste morgens udstilling.
Byen Most er bestemt ikke en af Tjekkiets mest charmerende byer. Vi må give google ret i den information vi kunne finde om byen inden afrejse, og som tjekkerne selv siger, så er byen Most en stor katastrofe. Dette er hvad vi på forhånd fandt om byen inden afrejse: "En tur til Most er en rejse tilbage til en tid under kommunismen, hvor regimet hyldede minearbejderen, hvor industri var vigtigere end nogen andre hensyn og forureningen var massiv. På sådan en tur vil I se effekten af hensynsløs udnyttelse af ressourcerne og den tvungne flytning af alle folk uanset baggrund til beton-boligkomplekser i 13.etager. Most blev efter kommunist-tiden synonym med arbejdsløshed, forurening, ghettoer og håbløshed." Vi kan kun sige, at Most lever op til forventningerne, og vi er kun glade for at Most ikke var vores første besøg i Tjekkiet, for så var vi nok aldrig kommet tilbage til dette pragtfulde land. Vi vil næppe besøge byen igen, med mindre vi selvfølgelig igen skal på katteudstilling i byen.

 

Lørdagens katteudstilling i Most, Tjekkiet.

En stolt mads med Freja på armen

Vi kom tidligt lørdag morgen til udstillingen og fik tjekket ind. Burene på udstillingen var af høj kvalitet, og på størrelse med de tyske udstillingsbure. Vi havde derfor et lille problem, da vi havde medbragt vores nykøbte tjekkiske burgardiner, men heldigvis havde vi da et sæt all round burgardiner med i reserve, så vi fik pyntet burene fint op alligevel. Vi skulle i dag op til dommeren Nurit Pahl, som vi tidligere har haft i bl.a. Ungarn. Nurit var rigtig glad for alle vores 3 katte, og vi fik meget pæne udtalelser på dem alle. Hun valgte også at nominere dem alle, så vi havde 3 katte som skulle gøres klar til sceneshowet. Det var en stor overraskelse, at Freja blev nomineret, da hun havde en meget dårlig pels på udstillingen, men vi var selvfølgelig glade for at kunne præsenteret 3 tyrkisk van katte på scenen.
Pierre var den første som skulle deltage i best in show. Desværre for os vandt en dansk ejet Norsk skovkat, som var i Tjekkiet, da ejerne havde købt en killing hos dommeren Martin Sanda, som vi også har lært at kende gennem de mange tjekkiske udstillinger gennem tiderne. Denæst blev de nominerede hunkatte vist på scenen, og da Freja var i en så dårlig pelskvalitet gik vi straks hen og ville tage hende efter dommerne havde stemt, men til vores store overraskelse bar stewarden hende tilbage i dommerburet, og det blev senere sagt på Engelsk, at hun havde vundet som bedste hunkat. Derefter skulle Zeus præsenteres blandt de nominerede hankatte. Men vinderen blev en flot maine coon kat, som også vandt over vores Freja.
Vi var utrolig glade og overraskede over at være kommet så langt med Freja. Det er første gang vi på en FIFe udstilling har vundet i kategorien bedste hunkat, som er den kategori med størst konkurrence.

 

Søndagens udstilling i Most

Freja viner BOX

Om søndagen kom vi til udstillingen lidt senere, da vi ikke skulle pynte bure inden bedømmelserne begyndte. Denne gang skulle vi op til dommeren Berta Nemcova, som vi har haft så mange gange tidligere. Desværre var hun ikke i det allerbedste humør, da vi kom op til hende. Så hun var meget formel i sine bedømmelser af vores 3 katte. Hun havde dagen forinden valgt, at stemme på vores Freja, men i dag synes hun ikke godt om Freja, så hun nøjes med at nominere Pierre og Zeus. Vi var stadig glade for de to nomineringer, og så frem til sceneshowet.
Til sceneshowet tabte Pierre igen til den danske Norske Skovkat, mens vores Zeus blev nr. 2 blandt de nominerede hankatte. Det var selvfølgelig ærgerligt at Zeus ikke fik en enkelt stemme mere, men vi var da glade for han fik en fin 2. plads i en så svær konkurrence. Zeus har efterhånden mange andenpladser på Fifeudstillingerne, og vi håber da det en dag vil lykkedes ham at blive nr. 1, men det må nok vente til han bliver lidt ældre.

 

Dagene derpå

Om mandagen valgte vi at forlade Most og køre til byerne Teplice og Ustí Nad Laben for at shoppe. Tirsdag morgen gik turen til den tjekkiske by Plzen, som er byen hvor den originale Pilsner kommer fra. Plzen er en rigtig skøn by, hvor der er masser af muligheder for både shopping og gode spisesteder. Vi blev her et par dage inden vi kørte vestpå og til Holland, hvor Freja skulle møde hendes nye ejere.

 

Klik her for at komme til toppen af siden