Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Special events » Tyrkisk Van katte i København

Tyrkisk Van besøger hovedstaden

Her kan du læse om vores tur til København.

 

Tim i hovedstaden

Vi skulle til København for at aflevere en killing til dens nye ejer, og besluttede at gøre lidt ekstra ud af turen. Derfor havde vi planlagt en lille sightseeing tur i hovedstaden, og selvfølgelig skulle vores kat Tim da også have fornøjelsen af lidt kulturelt input i denne forbindelse.
Vores tur startede med, at vi fredag aften fik afleveret vores smukke lille Dilian, som nu hedder Marius. Han skal bo ikke langt fra vores lånte lejlighed på Vesterbro. Tim var med til afleveringen og godkendte sin søns nye hjem, hvorefter vi tog hjem på Vesterbro og fik udhvilet til næste dags sightseeing.
 

Tyrkisk van foran Christiansborg

Lørdag morgen stod vi nogenlunde tidligt op og planlagde vores tur på gå-ben gennem København. Første stop var selvfølgelig på Christiansborg, hvor vores politikkere i det daglige træffer store og vigtige beslutninger for os danskere. - I hvert fald er det hvad de burde gøre.
Til højre ses Tim foran Christian den IX rytterstatue fra år 1927, som er placeret foran Christansborg.
Der var mange mennesker på pladsen, og specielt mange turister, så man skulle stå i kø for at få lov til at tage et billede. Der var mange som grinte en del da Mathias og jeg stilte os op til fotograferingen sammen med Tim, som måske nok synes det var lidt noget underligt noget.

Tim under Christiansborg

Efter fotograferingen gik vi gennem Christiansborg, hvor vi så et underjordisk museum over området helt tilbage fra Absalons tid.
De gamle ruiner fra Absalons borg fra år 1167-1369 kunne stadig genfindes. Det samme med Københavns borg, som blev bygget kort efter fjendernes nedrivning af Absalons borg. Københavns slot har en interessant historie, da det er en ringborg, som er bygget af flere konger med hver deres stilarter. Men i 1720'erne besluttede Kong Frederik IV at bygge slottet helt om, og desværre blev slottet herved så tungt, at murene gik i stykker. Derfor besluttede hans efterfølger Kong Christian VI at bygge et helt nyt slot, så man rev Københavns Slot ned i 1731 for at give plads til det første Christiansborg.
Der var stadig ruiner tilbage af både det første og andet Christiansborg, som brændte i 1794 og i 1884. Det er imponerende at se bygningskonstruktioner fra så langt tilbage i tiden, og næsten endnu mere imponerende, at man kan skelne de forskellige borge/slotte fra hinanden, når man tænker på de er bygget på samme sted for så mange år siden.
Vi fik på denne tur samtidig varmen, da vejret ellers var ret kølig og blæsende den dag. På billedet ovenfor er Tim ude af vognen for at kigge lidt på de underjordiske ruiner af de små huse, som lå under det nuværende Christiansborg på Absalons tid.

Tim besøger Rosenborg Slot Tim kigger ænder i Kongens have

Herefter gik turen gennem Kongens Have, hvor vi fik set Rosenborg Slot, som er stedet hvor de danske kronregalier og kronjuvelerne opbevares.
På det første billede kan Tim anes på min arm ved siden af de meget flotte løvestatuer. Tim var ikke videre imponeret over slottet, men foretrak bestemt at kigge på den meget fine samling af ænder og duer, som holdt til ved søen ved siden af slottet.

Sidste stop på vores tur skulle selvfølgelig være Amalienborg. Man kan jo ikke tage på sightseeing i København uden at se det flotte Amalienborg, hvor den danske kongefamilie holder til.
Nedenfor ses billeder af Tim på Amalienborgs slotsplads. Og Nej vi så ikke nogen kongelige på pladsen, men det var alligevel lidt sjovt at være på pladsen.

Tim med Dronningens livvagt i baggrunden Tim foran Garderhuset Tim på besøg på Amalienborg

Efter denne lange tur rundt i København var alle meget trætte, og vi så frem til at komme hjem på Vesterbro og slappe af igen, men inden da måtte vi lige en tur ned ad Strøget og kigge på forretninger.

 

Dagen efter tager Tim til Roskilde, hvor han deltager i en katteudstilling og får sit første CAGCIP certifikat. TILLYKKE TIL TIM!!!

 

Klik her for at komme til toppen af siden