Sprog:  Danish  English

Opdrætter:

 
Pernille Kristensen
&
Mads T. Olesen
Hobrovej 118
9560 Hadsund
Danmark
Tlf.: +45 4031 3099
www.safkankedis.dk

 - E-mail -
 


Our studboy
 HTML validering

CSS validering


 

FAQ Katte

Startside » Special events » Paris 2013

Tyrkiske Van katte besøger Paris, Frankrig 2013

Her kan du læse om vores tur til Paris med kattene SP Safkan Kedi's Pierre Curie (DSM)og IC TurkishDelight Mavi Topaz.

 

Pierre og Topaz tager på katteudstilling i Paris for første gang.

Pierre vinder BIS på hans udstilling nr. 90

Vi har længe talt om at vi skulle prøve at udstille i Frankrig, og Paris ville være at foretrække da byen som bekendt rummer på så uendelig mange charmerende attraktioner.

Turen til Paris gik godt for kattenes vedkommende, som lå og sov hele vejen til Paris. Men vi to-benede var noget trætte ovenpå køreturen, og ikke mindst den ekstrem meget trafik vi løb ind i på de tyske motorveje, som endte med at forsinke turen yderligere 4 timer.

Pierre med sin fine pokal

Vi kom dog op og var ved udstillingen tidligt lørdag morgen, hvor vi blev tjekket ind og fik vores bure pyntet og kattene etableret på udstillingen.
Begge katte blev bedømt af Louis Coste, som først havde Pierre oppe til bedømmelse. Han var meget tilfreds med Pierre, som han valgte at nominere. Han kunne også godt lide den dejlige Topaz, men valgte en anden hunkat til nomineringen.

Til selve sceneshowet tog Pierre sig rigtig godt ud og opførte sig som en hvilken som helst anden topmodel på podiet i byernes by. Han vandt enstemmigt et Best in Show, og vi var naturligvis meget glade og stolte over at vores skønne kat i en alder af 7 år sagtens kan klare sig i hård konkurrence blandt meget yngre deltagere.

Efter lørdagens udstilling var der i showhallen en lille drink og chips til udstillere og dommere, og vi oplevede en dommer fra Schweiz, som vi aldrig havde set før komme hen og ønske os tillykke. Hun sagde, at hun aldrig havde set så skøn en tyrkisk van før, og at hun håbede hun ville få lov at bedømme ham engang på en anden udstilling.

På udstillingens anden dag skulle de begge op til dommeren Fabrice Calmes, som synes meget godt om Topaz og var meget betaget af hendes skønne blå øjne. Han var også meget fascineret over Pierre, men valgte dog ikke at nominere nogle af kattene, så de måtte pænt blive i deres bure, indtil resten af udstillingen var forbi.


Afslapning i Paris

Efter et par stressende dage med lang køretur og travle udstillingsdage skulle vi nu ud og nyde Paris by. Mandagen valgte kattene at sove ud efter weekendes strabasser, så vi andre besøgte verdens største turist attraktion, nemlig den kendte Notre Dame kirke, samt verdens største kunstmuseum Louvre, hvor vi fik set Da Vincis "Mona Lisa", samt andre fantastiske malerier.

Tirsdag var Pierre opsat på at ville se lidt på byen. Han ville gerne besøge Panthéon i Paris, hvor hans navnefælle Fysikeren Pierre Curie ligger begravet sammen med hans hustru Marie Curie. Derefter gik vi en tur ned af den gade i Paris som er opkaldt efter den legendariske Pierre. Om eftermiddagen besøgte vi en af vores seneste killinger  Safkan Kedi's Jessica (Topaz datter), som nu har etableret sig nær Paris.
Onsdag formiddag var vi ude og se Eiffel tårnet inden vi forlod Paris for at forsætte vores tur til Barcelona i det Catalanske Spanien.

 

Pierre besøger Panthéon i Paris, hvor Pierre Curie ligger begravet med sin hustru Marie Curie.

 

Pierre besøger hans helt egen gade midt i Paris.        Pierre besøger Eiffeltårnet i Paris.

 

 

Klik her for at komme til toppen af siden